PAPRIKAGRYTA
Denna goda gryträtt är inspirerad av det ungerska köket, men här anpassad till skandinavisk smak. Rätten har därför inte den ursprungliga, mycket starka smaken. Om så önskas kan man smaksätta med en aning cayennepeppar.
4 portioner
500 g benfritt fläskkött.
4 skivor bacon, ca 50 g
1 stor gul lök
1 paprika
1 klyfta vitlök
2½ dl buljong
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 - 2 msk paprikapulver
½ msk maizena- eller potatismjöl
Gott att äta till:
Potatismos, kokt potatis eller
ris och grönsallad.
Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Klipp baconskivorna i strimlor och bryn dem i sitt eget fett i en gryta. Bryn köttet i baconfettet och ta sedan upp det ur grytan. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i tärningar. Krossa vitlöksklyftan.
Bryn alltsammans, paprikan bara någon minut - den får inte bli brun. Tillsätt köttet, baconstrimlorna och buljongen. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver och låt det hela sakta koka tills köttet är mört, ca 20 minuter. Red av med maizena- eller potatismjöl utrört i litet kallt vatten.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Denna goda gryträtt är inspirerad av det ungerska köket, men här anpassad till skandinavisk smak. Rätten har därför inte den ursprungliga, mycket starka smaken. Om så önskas kan man smaksätta med en aning cayennepeppar.
4 portioner
500 g benfritt fläskkött.
4 skivor bacon, ca 50 g
1 stor gul lök
1 paprika
1 klyfta vitlök
2½ dl buljong
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 - 2 msk paprikapulver
½ msk maizena- eller potatismjöl
Gott att äta till:
Potatismos, kokt potatis eller
ris och grönsallad.
Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Klipp baconskivorna i strimlor och bryn dem i sitt eget fett i en gryta. Bryn köttet i baconfettet och ta sedan upp det ur grytan. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i tärningar. Krossa vitlöksklyftan.
Bryn alltsammans, paprikan bara någon minut - den får inte bli brun. Tillsätt köttet, baconstrimlorna och buljongen. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver och låt det hela sakta koka tills köttet är mört, ca 20 minuter. Red av med maizena- eller potatismjöl utrört i litet kallt vatten.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar