söndag 4 maj 2014

Mixad kött- och grönsakspanna

MIXAD KÖTT- OCH GRÖNSAKSPANNA

Färgglad och nyttig middagsrätt med mycket grönsaker. Receptet är enkelt att fördubbla om du har många middagsgäster.

4 portioner

400 - 500 g benfritt fläskkött,
t ex bog eller skinka
5 msk torr sherry eller vatten
1 msk kinesisk soya
2 tsk maizena
200 g sockerärter
1 röd paprika
100 g färska champinjoner
eller 1 burk konserverade, 185 g
2 salladslökar
1 stjälk bladselleri
1 msk matolja
salt, peppar

Serveringstips:
Kokt ris smaksatt med citronsaft
och rivet citronskal och sallad.


Skär köttet i strimlor och lägg det på ett fat. Blanda sherry, soya och maizena och häll det över köttet. Snoppa sockerärterna, rensa paprikan och skär den i strimlor. Skiva champinjonerna. Hacka salladslökar och selleri.

Ta upp köttet ur sherryblandningen. Värm oljan i en stor stekpanna och stek köttet tills det är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Blanda ned ärter, paprika, champinjoner, salladslök och selleri. Låt alltsammans steka tills grönsakerna är mjuka men har kvar sin spänst.

Häll sherryblandningen i pannan och smaka av med salt och peppar. Servera rätten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 15 - 20 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar