söndag 4 maj 2014

Vitlöksmarinerad flankstek

VITLÖKSMARINERAD FLANKSTEK

En flankstek går snabbt att tillaga i ugn. Låt den först citron- och vitlöksmarineras så får den extra god smak.

4 - 5 portioner

1 flankstek, 600 - 700 g
1 citron
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt, peppar
2 msk farin
1 msk senap
1 msk kinesisk soya

Serveringstips:
Skivad råstekt potatis, béarnaisesås
och grönsallad.


Lägg flanksteken i en form. Skär citronen i klyftor och vitlöken i tunna skivor. Värm olja, citronklyftor och vitlök i en kastrull några minuter och häll det sedan över köttet. Vänd köttet ett par gånger i marinaden och låt det sedan marineras 1 - 2 timmar i rumstemperatur eller över natten i kylskåp.

Vänd köttet ett par gånger, ta upp det ur marinaden och lägg det i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Blanda farin, senap och soya och bred det över köttet. Stek flanksteken i mitten av ugnen i 225° 15 - 20 minuter beroende på hur genomstekt du vill ha den. Skär köttet i skivor och servera.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Marineringstid 1 - 2 timmar
Tid i ugnen 15 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar