HALLONFROMAGE
Smekande len fromage med fyllig, fin hallonsmak. Fromagen är lätt att tillaga men kräver några timmar i kylskåp för att få rätt konsistens.
4 portioner
1 pkt frysta tinade hallon, 225 g
7 blad gelatin
3 ägg
1 dl socker
1½ dl vispgrädde
Garnering:
färska hallon
Tips:
Tillsätt 1 - 2 msk portvin eller
torr sherry för extra smak.
Lös upp gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen. Finfördela de tinade hallonen i en mixer eller matberedare. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt och blanda ned hallonen. Vispa grädden och blanda ned gelatinet. Blanda sedan ned grädden i hallonsmeten.
Vispa äggvitorna styva och vänd ned dem i hallonsmeten. Häll fromagen i en lämplig skål och låt den stelna i kylskåp 2 - 4 timmar. Garnera med färska hallon och servera sedan fromagen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 35 minuter
Tid i kylen 2 - 4 timmar
Smekande len fromage med fyllig, fin hallonsmak. Fromagen är lätt att tillaga men kräver några timmar i kylskåp för att få rätt konsistens.
4 portioner
1 pkt frysta tinade hallon, 225 g
7 blad gelatin
3 ägg
1 dl socker
1½ dl vispgrädde
Garnering:
färska hallon
Tips:
Tillsätt 1 - 2 msk portvin eller
torr sherry för extra smak.
Lös upp gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen. Finfördela de tinade hallonen i en mixer eller matberedare. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt och blanda ned hallonen. Vispa grädden och blanda ned gelatinet. Blanda sedan ned grädden i hallonsmeten.
Vispa äggvitorna styva och vänd ned dem i hallonsmeten. Häll fromagen i en lämplig skål och låt den stelna i kylskåp 2 - 4 timmar. Garnera med färska hallon och servera sedan fromagen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 35 minuter
Tid i kylen 2 - 4 timmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar