söndag 4 maj 2014

Hallonfromage

HALLONFROMAGE

Smekande len fromage med fyllig, fin hallonsmak. Fromagen är lätt att tillaga men kräver några timmar i kylskåp för att få rätt konsistens.

4 portioner

1 pkt frysta tinade hallon, 225 g
7 blad gelatin
3 ägg
1 dl socker
1½ dl vispgrädde

Garnering:
färska hallon

Tips:
Tillsätt 1 - 2 msk portvin eller
torr sherry för extra smak.


Lös upp gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen. Finfördela de tinade hallonen i en mixer eller matberedare. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt och blanda ned hallonen. Vispa grädden och blanda ned gelatinet. Blanda sedan ned grädden i hallonsmeten.

Vispa äggvitorna styva och vänd ned dem i hallonsmeten. Häll fromagen i en lämplig skål och låt den stelna i kylskåp 2 - 4 timmar. Garnera med färska hallon och servera sedan fromagen.

Tid för tillagning:
Förberedelse 35 minuter
Tid i kylen 2 - 4 timmar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar