söndag 4 maj 2014

Festens filégryta

FESTENS FILÉGRYTA

Bjud in några vänner till fest och servera en lyxig gryta med fläskfilé och svamp. Visst låter det läckert!

4 portioner

600 g fläskfilé
200 g små färska champinjoner
3 msk smör eller margarin
1 msk krossad rosépeppar
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
½ köttbuljongtärning
3 msk chilisås
1½ - 2 msk dijonsenap
1½ tsk kinesisk soya
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk maizena
1 msk vatten
16 - 20 svarta oliver

Serveringstips:
Råstekt klyftpotatis och sallad.


Skär fläskfilén i jämnstora bitar och putsa champinjoner. Smält 2 msk matfett i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet ur grytan. Smält resten av matfettet och fräs svampen ett par minuter. Strö över rosépeppar och blanda ned grädde, vatten, smulad buljongtärning, chilisås, senap, soya, salt och peppar. Låt grytan småputtra ca 10 minuter.

Rör ut maizenan med vattnet och vispa ned redningen i grytan. Lägg tillbaka köttet och tillsätt oliverna. Låt grytan koka ytterligare några minuter. Smaka av och krydda ev mer. Servera grytan.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 25 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar