söndag 4 maj 2014

Bacongratinerade tomater

BACONGRATINERADE TOMATER

Varma tomater smakar utsökt gott. De här med purjolök och bacon passar utmärkt att servera till olika äggrätter eller på smörgåsbordet.

4 portioner

4 stora tomater
½ tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
½ - 1 dl finstrimlad purjolök, det gröna
8 skivor bacon
2 dl riven ost med smak

Garnering:
persilja

Serveringstips:
Servera tomaterna tillsammans med
äggröra, omelett eller till rökt fisk.


Halvera tomaterna. Ställ dem med snittytan upp på ett ugnssäkert fat. Krydda tomaterna med örtsalt och peppar och strö över purjolöken. Halvera baconskivorna och lägg skivorna över tomathalvorna. Strö över osten.

Gratinera i övre delen av ugnen i 250° ca 10 minuter eller tills tomaterna är mjuka. Låt tomaterna svalna något. Garnera med persiljekvistar och servera dem.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid i ugnen ca 10 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar