söndag 4 maj 2014

Frusen mandelkräm

FRUSEN MANDELKRÄM

En liten dessert som är svår att tacka nej till. Extra festlig blir den om man serverar den i portionsformar.

6 formar

2 dl kesella
1 litet pkt philadelphiaost (62,5 g)
2 äggulor
1 dl socker
2 droppar bittermandelolja
1½ tsk vaniljsocker
1½ dl vispgrädde
10 Mariekex

Garnering:
hallon eller andra bär
ev blad av mynta


Blanda kesella och ost i en mixer eller matberedare eller rör det smidigt i en bunke. Blanda i äggulorna, en i taget, och rör om väl mellan varje äggula. Tillsätt socker, bittermandelolja och vaniljsocker. Vispa grädden tjock och blanda ned den i smeten.

Krossa Mariekexen och strö allt utom ca 1 msk i botten på 6 portionsformar. Häll smeten i formarna och strö över resten av kexsmulorna. Täck över formarna och frys dem 6 - 8 timmar.

Låt formarna tina minst 30 minuter före serveringen. Garnera med färska bär och ev mynta. Servera desserten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i frysen 6 - 8 timmar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar