söndag 4 maj 2014

Septemberbiffar

SEPTEMBERBIFFAR

Svamp är utmärkt att blanda i färs och göra härliga biffar av. Här har vi tagit blandsvamp på burk, men givetvis går det också bra med champinjoner.

4 portioner

350 - 400 g blandfärs
1 gul lök
1 burk blandsvamp + spad, 200 g
2 msk smör eller margarin
3 msk hackad persilja
1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
1 ägg
125 g kesella
½ dl vatten

Sås:
1 msk smör eller margarin
1 burk blandsvamp + spad, 200 g
2 msk vetemjöl
3 dl svampspad + vatten
1 dl grädde
½ köttbuljongtärning
salt, peppar


Hacka löken och svampen. Smält 1 msk matfett i en kastrull och fräs lök och svamp ca 5 minuter. Blanda ned persilja och låt det fräsa ytterligare någon minut.

Blanda färsen med salt, peppar och ägg. Blanda ned kesella, svampblandning och vatten. Forma biffar av färsen. Smält resten av matfettet i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta och fått fin färg.

Smält matfettet till såsen i en kastrull och fräs svampen ca 3 minuter. Strö över mjölet och vispa ned svampspad, vatten, grädde och buljongtärning. Låt det koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över biffarna och servera dem.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 30 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar