söndag 4 maj 2014

Chokladkaffe

CHOKLADKAFFE

Genom att blanda choklad och kaffe får du en god, varm dryck. Att spetsa med konjak ger extra styrka och smak.

1 kopp av vardera


Konjakschoklad

1 msk kakao
1 tsk snabbkaffe
1 msk socker
2 dl mjölk
1 msk konjak
½ dl vispad grädde
riven choklad


Cappuccinochoklad

1½ msk kakao
1½ tsk snabbkaffe
1 msk socker
1½ dl vatten
½ dl mjölk eller grädde


Tips:
Snabbkaffe kan bytas ut mot bryggt
kaffe. Ta då 1 dl starkt kaffe och 1 dl
mjölk till konjakschokladen och byt
ut 1½ dl vatten mot starkt kaffe i
cappuccinochokladen.

Byt ut konjak mot kakaolikör eller
apelsinlikör.


Konjakschoklad:
Rör ihop kakao, snabbkaffe och socker i en kopp. Hetta upp mjölken till kokpunkten i en kastrull. Häll mjölken i koppen, rör ut blandningen och tillsätt konjaken. Toppa med vispad grädde, strö över litet chokladflisor och servera drycken genast.


Cappuccinochoklad:
Blanda kakao, snabbkaffe och socker i en kopp. Koka upp vattnet i en kastrull. Koka upp mjölken så att den blir riktigt skummig i en annan kastrull. Häll vattnet i koppen och rör ut blandningen. Tillsätt mjölken och servera genast.

Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen 5 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar