KRÖGARFILÉ
Med fläskfilé ordnar du lätt en festmåltid som lyser upp vardagen. Fräscha grönsaker i gräddig sås smakar underbart gott till filén.
4 portioner
500 - 600 g fläskfilé
1 stor morot
150 g zucchini
100 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
2½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
2½ dl mellangrädde
4 tsk maizena
salt, peppar
Garnering:
persilja
Serveringstips:
Hasselbackspotatis eller kokt
vildris och sallad.
Skala moroten och hyvla morot och zucchini i tunna skivor med potatisskalare. Skiva champinjonerna. Smält 1 msk matfett i en kastrull och fräs champinjonerna tills vätskan kokat in och svampen fått färg. Blanda ned morotsremsor, vatten och buljongtärning och låt det koka några minuter.
Blanda i zucchini, grädde och maizena utrörd i litet vatten. Låt det koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Putsa fläskfilén och skär bort ev hinnor. Krydda den med salt och peppar. Smält resten av matfettet och bryn filén runt om tills den fått färg. Låt den eftersteka under lock ca 10 minuter eller tills den är lagom stekt.
Lägg grönsakerna på serveringsfat. Skär fläskfilén i tunna skivor och lägg dem ovanpå grönsakerna. Strö över persilja och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 30 minuter
Med fläskfilé ordnar du lätt en festmåltid som lyser upp vardagen. Fräscha grönsaker i gräddig sås smakar underbart gott till filén.
4 portioner
500 - 600 g fläskfilé
1 stor morot
150 g zucchini
100 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
2½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
2½ dl mellangrädde
4 tsk maizena
salt, peppar
Garnering:
persilja
Serveringstips:
Hasselbackspotatis eller kokt
vildris och sallad.
Skala moroten och hyvla morot och zucchini i tunna skivor med potatisskalare. Skiva champinjonerna. Smält 1 msk matfett i en kastrull och fräs champinjonerna tills vätskan kokat in och svampen fått färg. Blanda ned morotsremsor, vatten och buljongtärning och låt det koka några minuter.
Blanda i zucchini, grädde och maizena utrörd i litet vatten. Låt det koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Putsa fläskfilén och skär bort ev hinnor. Krydda den med salt och peppar. Smält resten av matfettet och bryn filén runt om tills den fått färg. Låt den eftersteka under lock ca 10 minuter eller tills den är lagom stekt.
Lägg grönsakerna på serveringsfat. Skär fläskfilén i tunna skivor och lägg dem ovanpå grönsakerna. Strö över persilja och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar