FRIKADELLER MED CURRYSÅS
Vill man undvika fett är det bra att servera kokt mat så ofta som möjligt. Då frikadeller får litet mindre smak än stekta köttbullar serverar vi dem med en stark currysås. Verkligen gott som omväxling.
4 portioner
½ dl ströbröd
1 dl vatten
1 dl grädde
1 gul lök
1 kokt kall potatis
400 g blandfärs
1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
1 ägg
4 dl buljong
2 msk vetemjöl
ca 2 tsk curry
½ dl grädde
Gott att äta till:
Kokt ris, gröna ärter och grönsallad.
Låt ströbrödet svälla i vätskan ca 10 minuter.
Skala och riv löken på rivjärn. Mosa potatisen. Blanda färsen med lök, potatis, salt och peppar. Tillsätt ägget och ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig. Forma färsen till jämna bullar - skölj händerna då och då i kallt vatten så går det lättare.
Koka upp buljongen, lägg i frikadellerna och låt dem koka ca 7 minuter. Ta sedan upp dem och håll dem varma.
Sila buljongen. Rör ut mjölet i litet kallt vatten. Vispa ned redningen i buljongen och låt såsen sjuda på svag värme 3 - 5 minuter. Rör ut curryn i litet av grädden. Rör ned detta och resten av grädden i såsen. Smaksätt ev med mer kryddor. Lägg upp frikadellerna på ett serveringsfat, häll såsen över och servera.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Vill man undvika fett är det bra att servera kokt mat så ofta som möjligt. Då frikadeller får litet mindre smak än stekta köttbullar serverar vi dem med en stark currysås. Verkligen gott som omväxling.
4 portioner
½ dl ströbröd
1 dl vatten
1 dl grädde
1 gul lök
1 kokt kall potatis
400 g blandfärs
1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
1 ägg
4 dl buljong
2 msk vetemjöl
ca 2 tsk curry
½ dl grädde
Gott att äta till:
Kokt ris, gröna ärter och grönsallad.
Låt ströbrödet svälla i vätskan ca 10 minuter.
Skala och riv löken på rivjärn. Mosa potatisen. Blanda färsen med lök, potatis, salt och peppar. Tillsätt ägget och ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig. Forma färsen till jämna bullar - skölj händerna då och då i kallt vatten så går det lättare.
Koka upp buljongen, lägg i frikadellerna och låt dem koka ca 7 minuter. Ta sedan upp dem och håll dem varma.
Sila buljongen. Rör ut mjölet i litet kallt vatten. Vispa ned redningen i buljongen och låt såsen sjuda på svag värme 3 - 5 minuter. Rör ut curryn i litet av grädden. Rör ned detta och resten av grädden i såsen. Smaksätt ev med mer kryddor. Lägg upp frikadellerna på ett serveringsfat, häll såsen över och servera.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar