VINTERGRYTA
En dryg och mättande gryta med bogfläsk och mycket vitkål. Gott kryddad och värmande t ex en kall vinterdag.
4 portioner
Ca 3/4 kg fläskkött med ben
av t ex bog
1½ msk vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
½ tsk ingefära
2 msk smör eller margarin
3 dl varm buljong
½ kg vitkål
2 morötter
2 purjolökar
1 dl tomatpuré
2 msk äkta soya
Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris.
Skär köttet i tärningar. Blanda mjöl, salt och kryddor och vänd köttbitarna i blandningen. Bryn köttet i matfettet i en gryta och späd med buljongen. Låt köttet eftersteka under lock ca 10 minuter.
Ansa och skär kålen i strimlor. Skala och skär morötterna i strimlor och skölj och skär purjon i skivor. Lägg grönsakerna i grytan. Tillsätt tomatpuré och soya. Låt alltsammans puttra ytterligare 15 - 20 minuter eller tills köttet känns mört.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
En dryg och mättande gryta med bogfläsk och mycket vitkål. Gott kryddad och värmande t ex en kall vinterdag.
4 portioner
Ca 3/4 kg fläskkött med ben
av t ex bog
1½ msk vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
½ tsk ingefära
2 msk smör eller margarin
3 dl varm buljong
½ kg vitkål
2 morötter
2 purjolökar
1 dl tomatpuré
2 msk äkta soya
Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris.
Skär köttet i tärningar. Blanda mjöl, salt och kryddor och vänd köttbitarna i blandningen. Bryn köttet i matfettet i en gryta och späd med buljongen. Låt köttet eftersteka under lock ca 10 minuter.
Ansa och skär kålen i strimlor. Skala och skär morötterna i strimlor och skölj och skär purjon i skivor. Lägg grönsakerna i grytan. Tillsätt tomatpuré och soya. Låt alltsammans puttra ytterligare 15 - 20 minuter eller tills köttet känns mört.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar