BACONPOTATIS
Det här är franskinspirerad vardagsmat, som i sitt hemland brukar serveras som självständig rätt. Mängden bacon kan naturligtvis ökas på, allt efter tycke och smak.
4 portioner
200 g bacon
10 små gula lökar
1 msk vetemjöl
3 dl buljong
8 - 10 råa potatisar, ca 3/4 kg
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
2 tsk timjan
1 lagerblad
2 msk hackad persilja
Gott att äta till:
Strimlad grönsallad.
Klipp baconet i strimlor. Skala lökarna. Bryn bacon och lök i en gryta. Strö över mjölet, rör om och späd med buljongen. Skala potatisen, skär den i små bitar eller tärningar och lägg dem i grytan. Salta och krydda.
Låt alltsammans sakta koka under lock ca 30 minuter. Strö över hackad persilja före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Det här är franskinspirerad vardagsmat, som i sitt hemland brukar serveras som självständig rätt. Mängden bacon kan naturligtvis ökas på, allt efter tycke och smak.
4 portioner
200 g bacon
10 små gula lökar
1 msk vetemjöl
3 dl buljong
8 - 10 råa potatisar, ca 3/4 kg
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
2 tsk timjan
1 lagerblad
2 msk hackad persilja
Gott att äta till:
Strimlad grönsallad.
Klipp baconet i strimlor. Skala lökarna. Bryn bacon och lök i en gryta. Strö över mjölet, rör om och späd med buljongen. Skala potatisen, skär den i små bitar eller tärningar och lägg dem i grytan. Salta och krydda.
Låt alltsammans sakta koka under lock ca 30 minuter. Strö över hackad persilja före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar