ROSTBIFFSSALLAD
En snabb lunch eller vickningsrätt när man inte har tid eller lust att hålla på med maten så länge.
4 portioner
300 g tunt maskinskuren,
färdigstekt rosa rostbiff
1 stor rödlök
1 grön paprika
1 litet isbergssalladshuvud
Sås:
½ msk vinäger av fransk typ
salt, peppar
½ msk socker
1 msk senap
3 msk olja
Gott att äta till:
Ugnsvärmd baguette, smör
och kryddost.
Lägg rostbiffsskivorna på varandra och skär dem i sockerbitsstora bitar med vass kniv. Skala löken och hyvla den i mycket tunna skivor. Ta bort kärnor och vita hinnor ur paprikan och strimla den fint. Blanda ingredienserna i uppläggningsskålen.
Blanda såsen genom att först blanda in vinäger, salt, peppar och socker i senapen. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle. Rör såsen jämn och häll den över salladen i skålen. Sätt in salladen i kylskåp minst 1 timme.
Skölj salladen och skär den sedan i jämna strimlor. Lägg dem runt kanten på skålen innan salladen serveras.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter + ca
1 timme i kylskåp före serveringen.
En snabb lunch eller vickningsrätt när man inte har tid eller lust att hålla på med maten så länge.
4 portioner
300 g tunt maskinskuren,
färdigstekt rosa rostbiff
1 stor rödlök
1 grön paprika
1 litet isbergssalladshuvud
Sås:
½ msk vinäger av fransk typ
salt, peppar
½ msk socker
1 msk senap
3 msk olja
Gott att äta till:
Ugnsvärmd baguette, smör
och kryddost.
Lägg rostbiffsskivorna på varandra och skär dem i sockerbitsstora bitar med vass kniv. Skala löken och hyvla den i mycket tunna skivor. Ta bort kärnor och vita hinnor ur paprikan och strimla den fint. Blanda ingredienserna i uppläggningsskålen.
Blanda såsen genom att först blanda in vinäger, salt, peppar och socker i senapen. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle. Rör såsen jämn och häll den över salladen i skålen. Sätt in salladen i kylskåp minst 1 timme.
Skölj salladen och skär den sedan i jämna strimlor. Lägg dem runt kanten på skålen innan salladen serveras.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter + ca
1 timme i kylskåp före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar