VIKTORS HETA BIFFPANNA
Denna biffpanna är en välkryddad anrättning med fin chilismak. Ännu godare blir den om du tillagar den dagen innan den ska serveras.
4 portioner
600 g benfritt nötkött, t ex
utskuren biff eller fransyska
2 gula lökar
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
1 msk matolja
½ - 1 msk chilipeppar
1 burk passerade tomater, 400 g
½ köttbuljongtärning
3 pressade vitlöksklyftor
½ - 1 tsk salt
½ - 1 tsk chilipulver
2 krm svartpeppar
1 dl jordnötter
Tips:
Chilipeppar har stark smak, så
prova dig fram till rätt mängd.
Skär köttet i bitar. Skär lökarna i klyftor och paprikorna i bitar. Värm oljan i en stekgryta och bryn köttet runt om tills det fått färg. Blanda ned lök, paprika, chilipeppar, tomater, buljongtärning, vitlök, salt och kryddor. Låt det småkoka under lock ca 45 minuter.
Blanda ned jordnötterna och smaka av. Servera biffpannan rykande varm.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen ca 1 timme
Denna biffpanna är en välkryddad anrättning med fin chilismak. Ännu godare blir den om du tillagar den dagen innan den ska serveras.
4 portioner
600 g benfritt nötkött, t ex
utskuren biff eller fransyska
2 gula lökar
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
1 msk matolja
½ - 1 msk chilipeppar
1 burk passerade tomater, 400 g
½ köttbuljongtärning
3 pressade vitlöksklyftor
½ - 1 tsk salt
½ - 1 tsk chilipulver
2 krm svartpeppar
1 dl jordnötter
Tips:
Chilipeppar har stark smak, så
prova dig fram till rätt mängd.
Skär köttet i bitar. Skär lökarna i klyftor och paprikorna i bitar. Värm oljan i en stekgryta och bryn köttet runt om tills det fått färg. Blanda ned lök, paprika, chilipeppar, tomater, buljongtärning, vitlök, salt och kryddor. Låt det småkoka under lock ca 45 minuter.
Blanda ned jordnötterna och smaka av. Servera biffpannan rykande varm.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen ca 1 timme
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar