TORSKRÄTT PÅ LÄTT SÄTT
Med vispad grädde, chilisås och kryddor blir ett torskblock en riktig delikatess.
4 portioner
1 torskblock, 600 g (finns väl inte längre?)
eller 600 g färsk torskfilé
salt, peppar
1 burk musslor
2½ dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 dl hackad dill
2 krm salt
½ krm cayennepeppar
Garnering:
dill
Tips:
Spara fiskspadet och använd det
som stomme till fisksås.
Tina torskblocket så att du kan skära det i bitar. Lägg fiskbitarna i en smord, ugnssäker form. Strö på litet salt och peppar och täck över med aluminiumfolie. Koka fisken i mitten av ugnen i 200° 15 - 20 minuter. Häll bort spadet som bildats. Lägg musslorna över och runt om fisken.
Vispa grädden halvtjock och blanda sedan ned chilisås, dill, salt och cayennepeppar. Klicka blandningen över fisken. Gratinera i övre delen av ugnen i 200° 15 - 20 minuter. Garnera med ett par dillkvistar och servera fisken.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid i ugnen 30 - 40 minuter
Med vispad grädde, chilisås och kryddor blir ett torskblock en riktig delikatess.
4 portioner
1 torskblock, 600 g (finns väl inte längre?)
eller 600 g färsk torskfilé
salt, peppar
1 burk musslor
2½ dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 dl hackad dill
2 krm salt
½ krm cayennepeppar
Garnering:
dill
Tips:
Spara fiskspadet och använd det
som stomme till fisksås.
Tina torskblocket så att du kan skära det i bitar. Lägg fiskbitarna i en smord, ugnssäker form. Strö på litet salt och peppar och täck över med aluminiumfolie. Koka fisken i mitten av ugnen i 200° 15 - 20 minuter. Häll bort spadet som bildats. Lägg musslorna över och runt om fisken.
Vispa grädden halvtjock och blanda sedan ned chilisås, dill, salt och cayennepeppar. Klicka blandningen över fisken. Gratinera i övre delen av ugnen i 200° 15 - 20 minuter. Garnera med ett par dillkvistar och servera fisken.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid i ugnen 30 - 40 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar