ROMERSKT RIS
Ris kokt i buljong får extra fin smak. Krydda gärna med någon mer örtkrydda som du tycker om.
4 portioner
5 dl hönsbuljong
2½ dl långkornigt ris
1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g
2 - 3 tomater
1 tsk rosmarin
4 msk jordnötter
4 msk parmesanost
Tips:
Byt ut kronärtskockorna mot
gröna bönor.
Serveringstips:
Servera riset till stekt fisk, grillad
kyckling, kassler eller stekta färs-
biffar.
Koka upp buljongen, blanda ned riset och låt det koka under lock 15 minuter. Skär kronärtskockorna i bitar och hacka tomaterna. Blanda ned grönsaker och rosmarin i riset och låt det koka ytterligare ca 5 minuter.
Blanda ned jordnötterna och lägg upp riset i en serveringsskål. Strö över parmesanosten och servera riset.
Tid för tillagning:
Förberedelse 1o minuter
Tid på spisen 20 minuter
Ris kokt i buljong får extra fin smak. Krydda gärna med någon mer örtkrydda som du tycker om.
4 portioner
5 dl hönsbuljong
2½ dl långkornigt ris
1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g
2 - 3 tomater
1 tsk rosmarin
4 msk jordnötter
4 msk parmesanost
Tips:
Byt ut kronärtskockorna mot
gröna bönor.
Serveringstips:
Servera riset till stekt fisk, grillad
kyckling, kassler eller stekta färs-
biffar.
Koka upp buljongen, blanda ned riset och låt det koka under lock 15 minuter. Skär kronärtskockorna i bitar och hacka tomaterna. Blanda ned grönsaker och rosmarin i riset och låt det koka ytterligare ca 5 minuter.
Blanda ned jordnötterna och lägg upp riset i en serveringsskål. Strö över parmesanosten och servera riset.
Tid för tillagning:
Förberedelse 1o minuter
Tid på spisen 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar