måndag 12 maj 2014

Skinkrullar med bananräkor

SKINKRULLAR MED BANANRÄKOR

En trevlig bjudrätt där skinkans rökta smak bryts mot räkor och banan, med mycket gott resultat. Rätten gratineras i ugnen.

4 portioner

3 bananer
1 burk persikor, 425 g
ca 500 g oskalade räkor
eller ca 200 g skalade
12 skivor rökt skinka, ca 400 g
3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
½ fiskbuljongtärning
½ tsk kinesisk soya
salt, peppar
½ dl vispgrädde
1 äggula
2 dl riven ost

Garnering:
hackad dill

Serveringstips:
Pressad potatis eller ris och
kokt broccoli.


Skala bananerna, halvera dem och dela dem på mitten. Skär persikorna i skivor. Lägg en bit banan och fördela räkor på varje skinkskiva. Rulla ihop skivorna. Lägg rullarna i en smord, ugnssäker form och lägg på persikoskivorna..

Smält matfettet i en kastrull och dofta över mjölet. Vispa ned mjölken i kastrullen och tillsätt smulad buljongtärning och soya. Låt såsen koka 3 - 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt grädden och låt såsen koka ytterligare några minuter. Vispa ned äggulan.

Häll såsen över skinkrullarna och strö på osten. Gratinera i övre delen av ugnen i 200° ca 20 minuter. Strö över hackad dill och servera rätten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 10 minuter
Tid i ugnen 20 minuter






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar