måndag 12 maj 2014

Tomatsauterad stek

TOMATSAUTERAD STEK

Flankstek är både lättlagat och gott. Tillagningen går snabbt, i ugnen steks köttet färdigt på 15 - 20 minuter.

4 portioner

600 - 700 g flankstek
1½ dl italiensk salladsdressing
½ msk matolja
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 lagerblad
1½ dl rött vin
2 hackade tomater
1 tsk kinesisk soya
½ köttbuljongtärning
1 msk maizena
4 msk hackad persilja
ev 1 tsk oregano


Lägg köttet i en form och häll dressingen över. Marinera köttet 2 timmar i rumstemperatur eller 4 timmar i kylskåp. Köttet kan också stå i kylen över natten. Häll av marinaden men spara den.

Värm oljan i en stekpanna och bryn köttet på båda sidor. Lägg över det i en ugnssäker form och strö över salt och peppar. Lägg ev på ett lagerblad. Häll på ½ dl av vinet. Stek köttet i mitten av ugnen i 225° 15 - 20 minuter, beroende på hur genomstekt du vill ha det. Ta upp köttet och håll det varmt.

Häll skyn i en kastrull och blanda ned resten av vinet, tomaterna, 1 dl marinad, soya, buljongtärning, maizena, persilja och ev oregano. Låt koka några minuter. Smaka av och krydda ev mer.

Skär köttet i tunna skivor och servera såsen till.

Tid för tillagning:
Förberedelse 25 minuter
Marineringstid 2 timmar
Tid på spisen 10 minuter
Tid i ugnen 15 - 20 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar