SALAMISMÖRGÅS MED OLIVSALLAD
Matiga smörgåsar med rikligt pålägg och saftig olivsallad. Svep in dem i folie eller smörgåspapper om du vill ta med dem till jobbet eller på utflykten.
4 smörgåsar
1 dl gröna oliver
1 dl svarta oliver
½ burk kronärtskockshjärtan à 400 g
2 msk rödvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk basilika
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 dl olivolja eller annan matolja
4 småfranska
100 g skivad ost, Grevé, Cheddar
eller Herrgård
100 g skivad skinka
100 g skivad salami
Hacka oliverna och skär kronärtskockorna i bitar. Lägg det i en skål. Blanda samman vinäger, vitlök, basilika, salt och peppar. Tillsätt oljan och häll marinaden över grönsakerna. Låt dem stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
Halvera bröden. Lägg skivad ost, skinka och salami på bottnarna. Toppa med olivsalladen och lägg på brödhalvorna. Servera smörgåsarna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Marineringstid 30 minuter
Matiga smörgåsar med rikligt pålägg och saftig olivsallad. Svep in dem i folie eller smörgåspapper om du vill ta med dem till jobbet eller på utflykten.
4 smörgåsar
1 dl gröna oliver
1 dl svarta oliver
½ burk kronärtskockshjärtan à 400 g
2 msk rödvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk basilika
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 dl olivolja eller annan matolja
4 småfranska
100 g skivad ost, Grevé, Cheddar
eller Herrgård
100 g skivad skinka
100 g skivad salami
Hacka oliverna och skär kronärtskockorna i bitar. Lägg det i en skål. Blanda samman vinäger, vitlök, basilika, salt och peppar. Tillsätt oljan och häll marinaden över grönsakerna. Låt dem stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
Halvera bröden. Lägg skivad ost, skinka och salami på bottnarna. Toppa med olivsalladen och lägg på brödhalvorna. Servera smörgåsarna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Marineringstid 30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar