måndag 12 maj 2014

Oxpanna med senap

OXPANNA MED SENAP

Till fest passar bitar av nötkött, grönsaker och ostronskivling i krämig senapssås speciellt bra. Ett mustigt rödvin kan med fördel serveras till.

4 portioner

600 g benfri oxstek
2 medelstora morötter
1 liten zucchini, ca 200 g
2 msk smör eller margarin
150 - 200 g ostronskivling
eller annan svamp
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
4 - 5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 msk senap
2 msk fransk senap
2 dl crème fraîche

Garnering:
klippt persilja


Skär köttet i cm-tjocka skivor och sedan i stora bitar. Skala morötterna. Skär morötter och zucchini i stavar eller bitar och ansa svampen. Smält 1 msk matfett i en stor stekpanna och fräs svampen tills den fått färg. Ta upp den.

Smält resten av matfettet i pannan och bryn köttet i omgångar tills det fått färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt 2 dl vatten, buljongtärning och senap och stek köttet under lock ca 30 minuter. Blanda ned crème fraîche, 2 - 3 dl vatten, svamp, morötter och zucchini. Låt det steka under lock ytterligare 10 - 15 minuter.

Smaka av och krydda ev mer. Strö över persilja och servera oxpannan.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 1 timme







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar