CITRUSKRÄM I KOPP
Vit chokladkräm med svag citrussmak är en god dessert. Serverad i små portionskoppar blir den extra festlig. Garnera gärna med kanderade violer.
4 portioner
1 apelsin
1 citron
2½ dl vispgrädde
100 g vit choklad i bitar
1 msk socker
2 msk apelsinsaft
2 tsk citronsaft
1 ägg
2 äggulor
1½ tsk vaniljsocker
Garnering:
vispad grädde
kanderade violer
myntablad
Serveringstips:
Färsk frukt eller bär är gott
till chokladkrämen.
Riv skalet på citronen och apelsinen. Häll grädden i en kastrull och värm den till kokpunkten. Blanda ned citron- och apelsinskalet och låt det stå och dra ca 10 minuter. Sila bort skalet och häll tillbaka grädden i kastrullen. Tillsätt chokladen och värm på svag värme tills den har smält. Rör ned socker, apelsin- och citronsaft.
Vispa samman ägg och äggulor och vispa ned det i grädden litet i taget. Smaksätt med vaniljsocker. Häll krämen i 4 ugnssäkra portionsformar och täck över med aluminiumfolie. Grädda i vattenbad i 175° 20 - 30 minuter eller tills krämen stelnat. Låt den kallna i kylskåp.
Garnera med vispad grädde, kanderade violer och myntablad. Servera desserten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 - 30 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 20 minuter
Vit chokladkräm med svag citrussmak är en god dessert. Serverad i små portionskoppar blir den extra festlig. Garnera gärna med kanderade violer.
4 portioner
1 apelsin
1 citron
2½ dl vispgrädde
100 g vit choklad i bitar
1 msk socker
2 msk apelsinsaft
2 tsk citronsaft
1 ägg
2 äggulor
1½ tsk vaniljsocker
Garnering:
vispad grädde
kanderade violer
myntablad
Serveringstips:
Färsk frukt eller bär är gott
till chokladkrämen.
Riv skalet på citronen och apelsinen. Häll grädden i en kastrull och värm den till kokpunkten. Blanda ned citron- och apelsinskalet och låt det stå och dra ca 10 minuter. Sila bort skalet och häll tillbaka grädden i kastrullen. Tillsätt chokladen och värm på svag värme tills den har smält. Rör ned socker, apelsin- och citronsaft.
Vispa samman ägg och äggulor och vispa ned det i grädden litet i taget. Smaksätt med vaniljsocker. Häll krämen i 4 ugnssäkra portionsformar och täck över med aluminiumfolie. Grädda i vattenbad i 175° 20 - 30 minuter eller tills krämen stelnat. Låt den kallna i kylskåp.
Garnera med vispad grädde, kanderade violer och myntablad. Servera desserten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 - 30 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar