måndag 12 maj 2014

Saftig köttfärslimpa

SAFTIG KÖTTFÄRSLIMPA

En extra god köttfärslimpa som är smaksatt med senap och morötter.

4 portioner

500 g blandfärs
1 dl ströbröd
2½ dl mjölk
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl finhackad lök
1 msk olja
1 stor riven morot
1 ägg
3 msk senap

Garnering:
paprikaringar

Serveringstips:
Kokt potatis, sallad och gärna senap.


Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 minuter. Lägg färsen i en bunke och blanda ned salt och peppar. Stek löken i oljan så att den blir mjuk, ca 5 minuter. Rör ned ströbrödsblandningen, lök, riven morot, ägg och 1 msk senap i köttfärsen och blanda väl.

Lägg över köttfärsen i en ugnssäker form och forma den till en längd. Bred resten av senapen över färsen. Stek i 175° ugn ca 50 minuter eller tills den är genomstekt.

Ta ut färsen ur ugnen och låt den vila ca 5 minuter. Skär den sedan i skivor. Garnera med paprikaringar.

Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid i ugnen 50 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar