VARM CHOKLAD
Inget kan smaka bättre en kylig dag än en kopp rykande het choklad. Smaksätt den med apelsin eller kanel och toppa med vispad grädde.
1 kopp av vardera
Apelsinchoklad
Saft av 1 apelsin
eller 1 dl apelsinjuice
1 dl mjölk
2 tsk kakao
3 tsk socker
3 msk vispad grädde
rivet apelsinskal
Hetta upp apelsinsaft och mjölk till kokpunkten i en kastrull. Rör kakao och socker i en kopp. Häll på litet mjölk och rör om tills kakaon löst sig. Häll på resten. Toppa med en rejäl klick vispad grädde, strö över rivet apelsinskal och servera chokladen.
Kanelchoklad
2 dl mjölk
2 tsk kakao
3 tsk farin
1½ tsk vaniljsocker
1½ - 2 krm mald kanel
ev kanelstång
Tips:
Toppa kanelchokladen med en klick
vispad grädde och pudra över litet
kakao.
Hetta upp mjölk till kokpunkten i en kastrull. Rör samman kakao, farin, vaniljsocker och kanel i en kopp. Häll på litet av mjölken och rör om tills kakaon löst sig. Häll på resten av mjölken och servera ev med en bit kanelstång i koppen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Inget kan smaka bättre en kylig dag än en kopp rykande het choklad. Smaksätt den med apelsin eller kanel och toppa med vispad grädde.
1 kopp av vardera
Apelsinchoklad
Saft av 1 apelsin
eller 1 dl apelsinjuice
1 dl mjölk
2 tsk kakao
3 tsk socker
3 msk vispad grädde
rivet apelsinskal
Hetta upp apelsinsaft och mjölk till kokpunkten i en kastrull. Rör kakao och socker i en kopp. Häll på litet mjölk och rör om tills kakaon löst sig. Häll på resten. Toppa med en rejäl klick vispad grädde, strö över rivet apelsinskal och servera chokladen.
Kanelchoklad
2 dl mjölk
2 tsk kakao
3 tsk farin
1½ tsk vaniljsocker
1½ - 2 krm mald kanel
ev kanelstång
Tips:
Toppa kanelchokladen med en klick
vispad grädde och pudra över litet
kakao.
Hetta upp mjölk till kokpunkten i en kastrull. Rör samman kakao, farin, vaniljsocker och kanel i en kopp. Häll på litet av mjölken och rör om tills kakaon löst sig. Häll på resten av mjölken och servera ev med en bit kanelstång i koppen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar