måndag 12 maj 2014

Varm choklad

VARM CHOKLAD

Inget kan smaka bättre en kylig dag än en kopp rykande het choklad. Smaksätt den med apelsin eller kanel och toppa med vispad grädde.

1 kopp av vardera

Apelsinchoklad

Saft av 1 apelsin
eller 1 dl apelsinjuice
1 dl mjölk
2 tsk kakao
3 tsk socker
3 msk vispad grädde
rivet apelsinskal


Hetta upp apelsinsaft och mjölk till kokpunkten i en kastrull. Rör kakao och socker i en kopp. Häll på litet mjölk och rör om tills kakaon löst sig. Häll på resten. Toppa med en rejäl klick vispad grädde, strö över rivet apelsinskal och servera chokladen.


Kanelchoklad

2 dl mjölk
2 tsk kakao
3 tsk farin
1½ tsk vaniljsocker
1½ - 2 krm mald kanel
ev kanelstång

Tips:
Toppa kanelchokladen med en klick
vispad grädde och pudra över litet
kakao.


Hetta upp mjölk till kokpunkten i en kastrull. Rör samman kakao, farin, vaniljsocker och kanel i en kopp. Häll på litet av mjölken och rör om tills kakaon löst sig. Häll på resten av mjölken och servera ev med en bit kanelstång i koppen.

Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen 5 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar