torsdag 8 maj 2014

Värdshusets chokladmousse

VÄRDSHUSETS CHOKLADMOUSSE

Denna chokladmousse har en rik smak av choklad, smakar syndfullt gott och är dessutom lätt att laga.

4 portioner

175 g blockchoklad
3 msk apelsinlikör eller apelsinjuice
2 äggulor
2 ägg
½ dl florsocker
2½ dl vispad grädde

Garnering:
apelsinskivor
riven blockchoklad

Tips:
Bred ett tunt lager vispad grädde
över moussen när den stelnat. Strö
ev söndersmulade chokladkex i
botten på portionsglasen eller
formen innan du häller upp moussen.


Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i vattenbad. Rör ned apelsinlikör eller -juice i chokladen och låt blandningen svalna något. Vispa äggulor och ägg till skum. Tillsätt florsocker och fortsätt vispa tills äggsmeten är ljus och porös. Rör försiktigt ned den vispade grädden. Rör försiktigt ned chokladsmeten i äggsmeten.

Häll upp moussen i portionsglas eller i en låg form. Täck över formen och låt den stå i kylskåp minst 3 timmar eller gärna över natten. Garnera med apelsinskivor och riven blockchoklad.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i kylen 3 timmar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar