KÖTTRAGU MED SVAMP
Laga en härligt doftande ragu av fint nötkött i en mustig sås. En bra bjudrätt till många gäster eftersom den kan lagas i förväg.
4 portioner
500 g benfritt nötkött, t ex
innanlår
2 msk vetemjöl
250 g färska champinjoner
eller 1 burk konserverade, 185 g
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 dl vitt vin eller vatten
½ - 1 dl kaffegrädde
1 köttbuljongtärning
1 - 1½ tsk kinesisk soya
1 krm svartpeppar
4 portioner bandspaghetti
vatten, salt
1 dl gräddfil
4 msk riven parmesanost
Skär köttet i tunna strimlor och vänd det i vetemjölet. Skiva champinjonerna och hacka löken. Smält 1 msk matfett i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Lägg över köttet på en tallrik.
Smält resten av matfettet i grytan och fräs lök och svamp ca 5 minuter. Blanda ned vin, grädde, buljongtärning, soya och peppar. Lägg tillbaka köttet i stekgrytan. Täck med lock och låt alltsammans småputtra på svag värme 20 - 30 minuter. Smaka av och krydda ev mer.
Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda gräddfil och parmesanost. Servera ragun med bandspaghetti och klicka på gräddfilen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 30 - 40 minuter
Laga en härligt doftande ragu av fint nötkött i en mustig sås. En bra bjudrätt till många gäster eftersom den kan lagas i förväg.
4 portioner
500 g benfritt nötkött, t ex
innanlår
2 msk vetemjöl
250 g färska champinjoner
eller 1 burk konserverade, 185 g
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 dl vitt vin eller vatten
½ - 1 dl kaffegrädde
1 köttbuljongtärning
1 - 1½ tsk kinesisk soya
1 krm svartpeppar
4 portioner bandspaghetti
vatten, salt
1 dl gräddfil
4 msk riven parmesanost
Skär köttet i tunna strimlor och vänd det i vetemjölet. Skiva champinjonerna och hacka löken. Smält 1 msk matfett i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Lägg över köttet på en tallrik.
Smält resten av matfettet i grytan och fräs lök och svamp ca 5 minuter. Blanda ned vin, grädde, buljongtärning, soya och peppar. Lägg tillbaka köttet i stekgrytan. Täck med lock och låt alltsammans småputtra på svag värme 20 - 30 minuter. Smaka av och krydda ev mer.
Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda gräddfil och parmesanost. Servera ragun med bandspaghetti och klicka på gräddfilen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 30 - 40 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar