FINA FESTRULADER
Ställ till med fest för dina vänner när vintermörkret närmar sig. Vad passar väl bättre än utsökta rulader och ett gott rödvin?
4 portioner
8 skivor lövbiff, ca 600 g
salt, peppar
100 - 125 g vitlöksost, typ Cantadou
2 stora ättiksgurkor
1 msk smör eller margarin
2 dl vatten
2 dl kaffegrädde
3/4 köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soya
1 msk maizena
Garnering:
persilja
Tips:
Byt ut vitlöksosten mot Magor
eller någon annan vit- och grön-
mögelost.
Krydda lövbiffarna med salt och peppar. Bred ca hälften av osten på biffarna. Skär varje ättiksgurka i fyra delar på längden. Lägg 1/4 gurka på varje biff. Rulla samman dem till rulader. Smält matfettet i en stekpanna och bryn ruladerna runt om tills de fått färg.
Låt ruladerna eftersteka under lock ca 15 minuter. Ta upp dem och håll dem varma.
Vispa ned vatten, grädde, buljongtärning, resten av osten och soyan i pannan. Låt det koka några minuter. Rör ut maizenan i litet vatten och vispa ned den i såsen. Låt det koka tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ruladerna i en serveringsform och häll såsen över. Strö över rikligt med hackad persilja och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen 25 - 30 minuter
Ställ till med fest för dina vänner när vintermörkret närmar sig. Vad passar väl bättre än utsökta rulader och ett gott rödvin?
4 portioner
8 skivor lövbiff, ca 600 g
salt, peppar
100 - 125 g vitlöksost, typ Cantadou
2 stora ättiksgurkor
1 msk smör eller margarin
2 dl vatten
2 dl kaffegrädde
3/4 köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soya
1 msk maizena
Garnering:
persilja
Tips:
Byt ut vitlöksosten mot Magor
eller någon annan vit- och grön-
mögelost.
Krydda lövbiffarna med salt och peppar. Bred ca hälften av osten på biffarna. Skär varje ättiksgurka i fyra delar på längden. Lägg 1/4 gurka på varje biff. Rulla samman dem till rulader. Smält matfettet i en stekpanna och bryn ruladerna runt om tills de fått färg.
Låt ruladerna eftersteka under lock ca 15 minuter. Ta upp dem och håll dem varma.
Vispa ned vatten, grädde, buljongtärning, resten av osten och soyan i pannan. Låt det koka några minuter. Rör ut maizenan i litet vatten och vispa ned den i såsen. Låt det koka tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ruladerna i en serveringsform och häll såsen över. Strö över rikligt med hackad persilja och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid på spisen 25 - 30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar