lördag 10 maj 2014

Välkryddad fläskgryta

VÄLKRYDDAD FLÄSKGRYTA

Den intressanta kryddningen gör detta till en gryträtt med härlig doft och smak. Det är verkligen så att man blir sugen. Inte heller är det svårt att göra i ordning den, så varför inte försöka?

4 portioner

500 g benfritt fläskkött, t ex bog
4 skivor bacon
3 gula lökar
1 tsk salt
några hela vitpepparkorn
1½ tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 burk tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 lagerblad

Gott att äta till:
Kokt ris eller pasta.


Putsa köttet. Skär det i mindre bitar. Skär baconet i bitar och skala och skiva lökarna. Bryn först baconet i en stekgryta. Tillsätt sedan kött och lök och låt detta bryna med i baconfettet. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Pressa över vitlöksklyftan.

Tillsätt tomaterna med sitt spad samt tomatpuré och lagerblad. Låt grytan sjuda på svag värme under lock 20 - 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med en sticka. Smaka av med mer kryddor om så behövs.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar