VÄLKRYDDAD FLÄSKGRYTA
Den intressanta kryddningen gör detta till en gryträtt med härlig doft och smak. Det är verkligen så att man blir sugen. Inte heller är det svårt att göra i ordning den, så varför inte försöka?
4 portioner
500 g benfritt fläskkött, t ex bog
4 skivor bacon
3 gula lökar
1 tsk salt
några hela vitpepparkorn
1½ tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 burk tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 lagerblad
Gott att äta till:
Kokt ris eller pasta.
Putsa köttet. Skär det i mindre bitar. Skär baconet i bitar och skala och skiva lökarna. Bryn först baconet i en stekgryta. Tillsätt sedan kött och lök och låt detta bryna med i baconfettet. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Pressa över vitlöksklyftan.
Tillsätt tomaterna med sitt spad samt tomatpuré och lagerblad. Låt grytan sjuda på svag värme under lock 20 - 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med en sticka. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Den intressanta kryddningen gör detta till en gryträtt med härlig doft och smak. Det är verkligen så att man blir sugen. Inte heller är det svårt att göra i ordning den, så varför inte försöka?
4 portioner
500 g benfritt fläskkött, t ex bog
4 skivor bacon
3 gula lökar
1 tsk salt
några hela vitpepparkorn
1½ tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 burk tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 lagerblad
Gott att äta till:
Kokt ris eller pasta.
Putsa köttet. Skär det i mindre bitar. Skär baconet i bitar och skala och skiva lökarna. Bryn först baconet i en stekgryta. Tillsätt sedan kött och lök och låt detta bryna med i baconfettet. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Pressa över vitlöksklyftan.
Tillsätt tomaterna med sitt spad samt tomatpuré och lagerblad. Låt grytan sjuda på svag värme under lock 20 - 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med en sticka. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar