KALVKOTLETTER MED VIN OCH DRAGON
Kalvkotletter har mycket litet fett och måste därför tillagas med omsorg, så att de inte blir torra under tillagningen. Dragon och en skvätt vitt vin sätter fin smak på stekskyn.
4 portioner
4 kalvkotletter
1 - 1½ msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 kvistar färsk dragon
eller 2 tsk torkad
300 g färska champinjoner
saft av ½ citron
1½ dl vitt vin
Tips:
Fläskkotletter kan tillagas på
samma sätt.
Gott att äta till:
Fräsch grönsallad, potatis eller ris.
Banka kotletterna helt lätt. Skär några snitt i fettkanten så håller kotletterna formen bättre under stekningen. Bryn litet matfett i en stekpanna och stek kotletterna på inte för stark värme 4 - 6 minuter per sida. Krydda med salt, peppar och hackad dragon. Lägg kotletterna på serveringsfat och håll dem varma.
Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Bryn dem hastigt i litet nytt matfett. Droppa över citronsaft. Häll vitt vin i stekpannan med stekskyn från kotletterna och koka samman detta. Krydda med dragon. Smaka av och häll skyn över kotletterna.
Servera kotletterna med champinjonerna.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Kalvkotletter har mycket litet fett och måste därför tillagas med omsorg, så att de inte blir torra under tillagningen. Dragon och en skvätt vitt vin sätter fin smak på stekskyn.
4 portioner
4 kalvkotletter
1 - 1½ msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 kvistar färsk dragon
eller 2 tsk torkad
300 g färska champinjoner
saft av ½ citron
1½ dl vitt vin
Tips:
Fläskkotletter kan tillagas på
samma sätt.
Gott att äta till:
Fräsch grönsallad, potatis eller ris.
Banka kotletterna helt lätt. Skär några snitt i fettkanten så håller kotletterna formen bättre under stekningen. Bryn litet matfett i en stekpanna och stek kotletterna på inte för stark värme 4 - 6 minuter per sida. Krydda med salt, peppar och hackad dragon. Lägg kotletterna på serveringsfat och håll dem varma.
Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Bryn dem hastigt i litet nytt matfett. Droppa över citronsaft. Häll vitt vin i stekpannan med stekskyn från kotletterna och koka samman detta. Krydda med dragon. Smaka av och häll skyn över kotletterna.
Servera kotletterna med champinjonerna.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar