SPANSK GRYTA
Kött i gryta med mustig sås av lök och paprika. En god och lättlagad rätt, som man kan variera med olika grönsaker.
4 portioner
400 g benfritt nötkött av bog
eller högrev
2 stora gula lökar
1 röd paprika
50 g smör eller margarin
1 tsk salt
½ krm paprikapulver
½ krm svartpeppar
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 200 g
3 - 4 dl buljong
4 msk tomatpuré
2 tsk potatismjöl
Gott att äta till:
Kokt ris och en fräsch sallad.
Skär köttet i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skölj paprikan, dela den mitt itu och ta bort alla kärnor. Skär den i skivor. Bryn löken i matfett i en stekpanna. Ta upp den. Bryn köttbitarna runt om. Salta och krydda. Varva kött, lök, paprika och bönor i en gryta.
Häll över buljongen och tillsätt tomatpurén. Låt grytan eftersteka under lock tills köttet känns mört, ca 30 minuter. Red av spadet med potatismjöl utrört i litet kallt vatten. Låt koka upp och krydda ev mer.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Kött i gryta med mustig sås av lök och paprika. En god och lättlagad rätt, som man kan variera med olika grönsaker.
4 portioner
400 g benfritt nötkött av bog
eller högrev
2 stora gula lökar
1 röd paprika
50 g smör eller margarin
1 tsk salt
½ krm paprikapulver
½ krm svartpeppar
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 200 g
3 - 4 dl buljong
4 msk tomatpuré
2 tsk potatismjöl
Gott att äta till:
Kokt ris och en fräsch sallad.
Skär köttet i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skölj paprikan, dela den mitt itu och ta bort alla kärnor. Skär den i skivor. Bryn löken i matfett i en stekpanna. Ta upp den. Bryn köttbitarna runt om. Salta och krydda. Varva kött, lök, paprika och bönor i en gryta.
Häll över buljongen och tillsätt tomatpurén. Låt grytan eftersteka under lock tills köttet känns mört, ca 30 minuter. Red av spadet med potatismjöl utrört i litet kallt vatten. Låt koka upp och krydda ev mer.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar