SYRLIG APELSINDESSERT
Även sommartid då vi äter så mycket bär och frukt vi förmår kan det vara roligt med omväxling. Men ska du göra den här desserten måste du ha frys.
4 portioner
4 msk koncentrerad fryst apelsinjuice
3 dl gräddfil
½ påse mandelspån à 35 g
Tips:
Aprikosnektar ur burk i stället
för apelsinjuice är också gott.
Låt juicen tina något. Blanda den sedan med gräddfilen medan den ännu är frusen. Häll upp den i 4 geléglas eller muffinsformar. Ställ in dem i frysen ca 1 timme.
Rosta mandelspånen något i torr, het stekpanna. Doppa glasen eller formarna hastigt i hett vatten och stjälp upp apelsindesserten på portionsassietter. Fördela mandelspånen över. Låt desserten stå ca 5 - 10 minuter innan den serveras.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ ca 1 timme i frysen.
Även sommartid då vi äter så mycket bär och frukt vi förmår kan det vara roligt med omväxling. Men ska du göra den här desserten måste du ha frys.
4 portioner
4 msk koncentrerad fryst apelsinjuice
3 dl gräddfil
½ påse mandelspån à 35 g
Tips:
Aprikosnektar ur burk i stället
för apelsinjuice är också gott.
Låt juicen tina något. Blanda den sedan med gräddfilen medan den ännu är frusen. Häll upp den i 4 geléglas eller muffinsformar. Ställ in dem i frysen ca 1 timme.
Rosta mandelspånen något i torr, het stekpanna. Doppa glasen eller formarna hastigt i hett vatten och stjälp upp apelsindesserten på portionsassietter. Fördela mandelspånen över. Låt desserten stå ca 5 - 10 minuter innan den serveras.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ ca 1 timme i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar