måndag 5 maj 2014

Strimmelbiff

STRIMMELBIFF

Bästa köttkvalitet är en förutsättning för att man ska kunna beräkna så här kort tid för stekning av strimmelbiffen. Det är klart att man kan välja enklare köttbitar, men då får man anpassa stektiden därefter. Vi valde också att köpa färdig béarnaisesås eftersom det är ganska tidskrävande att laga till den själv.

4 portioner

600 g utskuren nötbiff
1 påse djupfryst béarnaisesås, ca 200 g
1 äggula
persilja
1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g
2 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
2 - 3 msk syltlök
½ strimlad paprika

Gott att äta till:
Potatischips som värmts i 200°
några minuter.


Värm béarnaisesåsen enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt litet klippt persilja. Håll såsen varm.

Värm ärterna med en klick matfett. Skär köttet i rätt grova strimlor. Hetta upp matfettet och bryn köttet hastigt på alla sidor. Det ska helst vara litet rött inuti. Krydda köttet och strö på syltlök och paprika. Låt allt bli varmt.

Lägg upp köttet på ett varmt fat och häll upp ärterna vid sidan. Servera såsen separat till.

Tid för tillagning: Ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar