STRASBOURGSALLAD
I den här ovanliga salladen blandas surkål med färsk ananas, äpple och skinka. Den smakar syrligt och fräscht.
4 portioner
½ färsk ananas
1 rött äpple
½ burk surkål, ca 400 g
250 g kokt skinka
1 salladshuvud
Dressing:
3 msk majonnäs
2 msk crème fraîche eller gräddfil
2 msk pressad citronsaft
1 msk finklippt dill
½ tsk salt
ev ½ tsk socker
1 krm rosmarin
Tips:
Man kan byta ut den färska ananasen
mot osötad på burk.
Skala ananasen och skär köttet i tärningar. Spola av surkålen med kallt vatten och låt den rinna av väl. Skölj, kärna ur och skär äpplet i tärningar, Skär skinkan i strimlor. Blanda ananas, surkål, äpple och skinka i en stor skål. Ställ salladen kallt 30 minuter eller längre.
Blanda alla ingredienserna till dressingen i en skål under tiden. Skölj och ansa salladsbladen och klä skålens väggar med dem. Lägg i skink- och grönsaksblandningen och häll till sist över dressingen.
Tid för tillagning: 15 minuter
+ 30 minuter för avkylning.
I den här ovanliga salladen blandas surkål med färsk ananas, äpple och skinka. Den smakar syrligt och fräscht.
4 portioner
½ färsk ananas
1 rött äpple
½ burk surkål, ca 400 g
250 g kokt skinka
1 salladshuvud
Dressing:
3 msk majonnäs
2 msk crème fraîche eller gräddfil
2 msk pressad citronsaft
1 msk finklippt dill
½ tsk salt
ev ½ tsk socker
1 krm rosmarin
Tips:
Man kan byta ut den färska ananasen
mot osötad på burk.
Skala ananasen och skär köttet i tärningar. Spola av surkålen med kallt vatten och låt den rinna av väl. Skölj, kärna ur och skär äpplet i tärningar, Skär skinkan i strimlor. Blanda ananas, surkål, äpple och skinka i en stor skål. Ställ salladen kallt 30 minuter eller längre.
Blanda alla ingredienserna till dressingen i en skål under tiden. Skölj och ansa salladsbladen och klä skålens väggar med dem. Lägg i skink- och grönsaksblandningen och häll till sist över dressingen.
Tid för tillagning: 15 minuter
+ 30 minuter för avkylning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar