söndag 4 maj 2014

Entrecòte med kryddsås

ENTRECÔTE MED KRYDDSÅS

Vem skulle inte vilja bli bjuden på en saftig och fin entrecôte och en välsmakande kryddsås? En gyllene regel är att aldrig steka eller grilla kött för länge och att aldrig salta förrän efter bryningen eller grillningen.

4 portioner

4 skivor entrecôte, ca 500 g
½ tsk grovmald vit- eller svartpeppar
salt

Kryddsås:
1 dl stark buljong
1 dl grädde
1 tsk vetemjöl
2 tsk senap
½ tsk salt
1 tsk dragon
2 tsk grönpeppar
2 - 3 msk finhackad persilja

Gott att äta till:
Bakad potatis och sallad,
t ex endiver och tomater.

Tips:
Efter att ha stekt köttet kan man
ev bryna 1 msk matfett i stekpannan,
vispa ur med 2 - 3 msk vatten och
sedan hälla denna starka sky i såsen.


Putsa köttet. Låt det gärna ligga framme i rumstemperatur en stund innan det ska stekas eller grillas.

Gör under tiden såsen. Blanda samman buljong och grädde. Rör ned mjölet. Låt såsen koka upp under omrörning och sedan sjuda ca 5 minuter. Tillsätt senap, salt, dragon, grönpeppar och persilja och smaka noga av såsen. Håll den varm.

Stek eller grilla köttskivorna 2 - 3 minuter på varje sida i torr, het stekpanna eller grillpanna. Peppra och salta. Lägg upp köttskivorna på varmt fat. Häll såsen över och servera genast.

Tid för tillagning: Ca 15 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar