söndag 4 maj 2014

Kryddpanerade kotletter

KRYDDPANERADE KOTLETTER

Det speciella med de här kotletterna är att skorpmjölet blandas med olika kryddor. Använd färska kryddor på sommaren och torkade på vintern.

4 portioner

4 fläskkotletter
1 ägg
ca 3 msk skorpmjöl
1 msk finmalda kryddor (t ex
salvia, rosmarin, körvel, basilika,
dill, persilja)
salt, peppar
smör eller margarin till stekning

Sås:
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl buljong av tärning
salt, peppar
äkta soya
1 - 2 msk finmalda kryddor


Doppa kotletterna först i vispat ägg och sedan i skorpmjölet som är blandat med kryddorna. Låt kotletterna vila några minuter så håller paneringen bättre. Bryn matfettet i en stekpanna och stek kotletterna på svag värme ca 5 minuter på varje sida.

Smält matfettet till såsen i en kastrull och häll i mjöl och buljong. Låt såsen koka upp och smaka av med salt, peppar, soya och örtkryddor.

Servera med en grönsallad med gurka och tomat samt en dressing gjord på olja och vinäger.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar