måndag 5 maj 2014

Spaghetti från Turin

SPAGHETTI FRÅN TURIN

Spaghetti med köttfärssås är en italiensk rätt, som blivit mycket populär här hos oss. Särskilt barn och ungdomar brukar uppskatta den. När man äter spaghetti rullar man några spaghettitrådar runt gaffeln med stöd av en matsked. Ingen kniv behövs. Med litet träning så går det.

4 portioner

300 g blandfärs
1 morot
50 g rotselleri
1 gul lök
2 msk olja
1 dl vatten
ev ½ dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 krm muskot
250 g spaghetti

Gott att äta till:
Riven ost och en sallad.


Skala och skölj morot och selleri och skär dem i små tärningar. Skala och hacka löken. Fräs rotsaker och lök i litet olja i en stekpanna. Klicka ned köttfärsen och låt den brynas. Rör hela tiden med en gaffel så att massan blir grynig. Späd röran med vatten och ev rödvin. Tillsätt tomatpurén och låt det hela koka samman. Smaksätt med salt och kryddor.

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll köttfärssåsen över spaghettin eller servera den ur en skål vid sidan om.

Tid för tillagning: Ca 35 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar