måndag 5 maj 2014

Biffgryta med svamp och lök

BIFFGRYTA MED SVAMP OCH LÖK

Detta är en variant på köttgryta av nötkött. Den är lätt att göra och behöver inte så lång koktid. Som alltid när man gör grytor är det praktiskt att göra dubbel sats och frysa in hälften för kommande behov.

4 portioner

3/4 kg benfritt nötkött
av t ex innanlår
1 burk champinjoner, ca 200 g
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 - 2 krm vit- eller svartpeppar
1 krm timjan
6 små lökar
2 - 3 dl vätska (buljong och svampspad)
ev 3 msk sherry

Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris och en grönsallad.

Tips:
Rätten kan även lagas på grytbitar, men
beräkna då litet längre tid för efterstek-
ningen.


Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn kött och svamp i matfettet i en stekgryta. Salta och krydda. Skala och bryn löken. Lägg den i grytan. Späd med vätskan och låt allt eftersteka på svag värme tills köttet känns mört, ca 30 minuter.

Tillsätt gärna litet sherry och smaksätt med mer salt och peppar om så behövs.

Tid för tillagning: Ca 1 timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar