måndag 5 maj 2014

Blocktorsk med pepparrotssmör

BLOCKTORSK MED PEPPARROTSSMÖR

Att laga maten direkt i serveringsformen i ugnen är praktiskt och har dessutom den fördelen att maten behåller den goda värmen mycket längre än på annat uppläggningsfat. Har man inte lock till grytan eller formen är det lätt att vika till ett av dubbel aluminiumfolie. Gör man det litet extra högt så riskerar man inte att den fina ytan fastnar.

4 portioner

75 g smör eller margarin
2½ msk riven pepparrot
1 pkt djupfryst torsk, ca 400 g
matfett till formen
salt, citron, peppar
2 - 3 tomater i skivor
1 knippe persilja

Gott att äta till:
Kokt potatis och en grönsaksblandning
av ärter, majs och paprika. Grönsakerna
kan strös vid sidan om fisken till serveringen.


Rör matfettet mjukt och blanda det med pepparroten. Skär det halvtinade fiskblocket i tjocka skivor och lägg dem i rad i en smord, ugnssäker form. Salta på fisken och pressa över citron. Bred hälften av pepparrotssmöret mellan skivorna. Lägg tomatskivor i rad över fisken och krydda försiktigt med salt och peppar.

Bred resten av pepparrotssmöret ovanpå tomaterna och strö över klippt persilja. Gör ett högt folielock över formen och sätt in den i ugnen ca 30 minuter eller tills fisken är genomkokt.

Tid för tillagning: Ca 35 minuter om
fiskblocket är halvtinat, varav ca 30
minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar