måndag 12 maj 2014

Sommarstek

SOMMARSTEK

Sommartid är det gott med en kall kötträtt. Kalvstek är då ett alternativ till den vanliga kasslern eller rostbiffen. Gräddfilssåsen är lättlagad och passar bra till.

4 portioner

400 g kalvstek
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
3 tomater
citronklyftor

Sås:
1 knippa dill
2 msk kapris
2 dl gräddfil
2 msk citronsaft

Tips:
En variant är att smaksätta grädd-
filen med 1 hackad ättiksgurka, 1
msk riven pepparrot och 1 krm salt.

Gott att äta till:
Dillkokt färskpotatis och grönsallad.


Putsa köttet och skär det i tunna skivor. Krydda med litet salt och peppar. Skölj och skiva tomaterna. Lägg upp kött- och tomatskivorna varvvis på ett serveringsfat och garnera med citronklyftor.

Skölj dillen och klipp den fint. Grovhacka kaprisen. Blanda gräddfil och citronsaft och tillsätt dill och kapris. Häll såsen över köttet och servera.

Tid för tillagning: Ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar