KYCKLING I SOMMARKÅL
Passa på att använda den spröda och milda spetskålen när den har säsong i början av sommaren. Laga t ex en kycklinggryta med fin smak av vitt vin.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
1 msk smör eller margarin
1 spetskålhuvud, ca 1 kg
100 g sidfläsk
3/4 msk salt
några hela vitpepparkorn
2 dl vitt vin
Gott att äta till:
Kokt potatis eller grovt bröd.
Skölj och torka av kycklingen. Dela den i mindre bitar. Bryn dem i litet matfett i en stekpanna. Skölj och ansa kålen och strimla den fint. Skär sidfläsket i strimlor och bryn dem i en stekgryta. Tillsätt kålen och bryn den helt lätt ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg ned kycklingbitarna i grytan och häll på det vita vinet. Låt puttra på svag värme under lock tills allt är mört, ca 35 minuter.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Passa på att använda den spröda och milda spetskålen när den har säsong i början av sommaren. Laga t ex en kycklinggryta med fin smak av vitt vin.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
1 msk smör eller margarin
1 spetskålhuvud, ca 1 kg
100 g sidfläsk
3/4 msk salt
några hela vitpepparkorn
2 dl vitt vin
Gott att äta till:
Kokt potatis eller grovt bröd.
Skölj och torka av kycklingen. Dela den i mindre bitar. Bryn dem i litet matfett i en stekpanna. Skölj och ansa kålen och strimla den fint. Skär sidfläsket i strimlor och bryn dem i en stekgryta. Tillsätt kålen och bryn den helt lätt ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg ned kycklingbitarna i grytan och häll på det vita vinet. Låt puttra på svag värme under lock tills allt är mört, ca 35 minuter.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar