måndag 12 maj 2014

Korvgryta till vardags

KORVGRYTA TILL VARDAGS

Korv kräver inte så lång tillagningstid. Därför räknar man korvrätter till snabbmat, och de kan göras både godare, mer omväxlande och drygare med olika grönsaker. Här är en enkel variant.

4 portioner

6 frukostkorvar, ca 500 g
2 stora gula lökar
1 msk smör eller margarin
6 medelstora, kokta potatisar,
ca 500 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl grädde
1 knippa gräslök

Tips:
Rätten kan lagas på den korv man
har, t ex falukorv, wienerkorv, prins-
korv m m.

Gott att äta till:
Grovt bröd, senap och en sallad.


Skär korvarna i skivor. Skala och hacka löken grovt. Fräs den och korven i en kastrull eller stekpanna i litet matfett. Skala och skär potatisen i skivor och tillsätt dem. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och låt det hela småputtra ca 10 minuter.

Strö över klippt gräslök och servera.

Tid för tillagning: Ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar