NÖTGRYTA MED BLANDADE GRÖNSAKER
Grönsaker med "mjuk" smak har vi valt till den här verkligt goda grytan. Eftersom vi skär köttet i skivor tar den inte så lång tid att tillaga.
4 portioner
500 g benfritt nötkött, t ex
fransyska eller innanlår
2 msk smör eller margarin
1 bit rotselleri, ca 75 g
1 röd paprika
2 purjolökar
10 små gula lökar
3 morötter
5 dl buljong
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk tomatpuré
1 tsk senap
Gott att äta till:
Kokt potatis, bröd eller ris.
Skär köttet i tunna skivor. Bryn dem i matfettet i en stekgryta. Skölj och ansa grönsakerna. Skär dem i bitar. De små lökarna kan vara hela. Lägg grönsakerna i grytan med köttet och häll över buljongen. Låt grytan sakta sjuda ca 30 minuter eller tills köttet känns mört.
Red av med mjölet utrört i litet vatten. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt, peppar, tomatpuré och senap och servera grytan.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Grönsaker med "mjuk" smak har vi valt till den här verkligt goda grytan. Eftersom vi skär köttet i skivor tar den inte så lång tid att tillaga.
4 portioner
500 g benfritt nötkött, t ex
fransyska eller innanlår
2 msk smör eller margarin
1 bit rotselleri, ca 75 g
1 röd paprika
2 purjolökar
10 små gula lökar
3 morötter
5 dl buljong
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk tomatpuré
1 tsk senap
Gott att äta till:
Kokt potatis, bröd eller ris.
Skär köttet i tunna skivor. Bryn dem i matfettet i en stekgryta. Skölj och ansa grönsakerna. Skär dem i bitar. De små lökarna kan vara hela. Lägg grönsakerna i grytan med köttet och häll över buljongen. Låt grytan sakta sjuda ca 30 minuter eller tills köttet känns mört.
Red av med mjölet utrört i litet vatten. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt, peppar, tomatpuré och senap och servera grytan.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar