måndag 12 maj 2014

Curryschnitzlar med äppelröra

CURRYSCHNITZLAR MED ÄPPELRÖRA

Curry är en krydda som smakar bra till fläskkött. Det säljs ofta specialstyckade benfria karrékotletter, som passar särskilt bra till den här rätten. Men också något tjockare skivor av färskt bogfläsk går utmärkt att använda.

4 portioner

4 skivor benfri fläskkarré
eller bogfläsk, ca 500 g
2 msk vetemjöl
1 tsk curry
1 tsk salt
2 äpplen
2 msk finklippt gräslök
2 msk smör eller margarin

Gott att äta till:
Kokt ris eller potatis och en sallad.


Putsa köttet. Blanda samman mjöl, curry och salt och vänd köttskivorna i blandningen. Skölj och skala äpplena. Skär dem i mycket små tärningar. Blanda äpple och gräslök. Hetta upp en stekpanna och bryn litet av matfettet. Bryn köttskivorna väl på bägge sidor. Minska värmen och låt dem eftersteka några minuter tills de känns möra.

Ta upp köttskivorna och lägg dem på varmt fat. Håll dem varma. Bryn resten av matfettet i stekpannan. Tillsätt äpple och gräslök och låt blandningen fräsa ett par minuter tills äppeltärningarna mjuknat. Lägg en klick äppelröra på varje schnitzel och servera resten till.

Tid för tillagning: Ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar