fredag 2 maj 2014

Sommarbål

SOMMARBÅL

En ljum och skön sommarkväll passar det bra att bjuda på en läskande bål. Servera drycken i höga glas med sugrör och gärna skedar med långa skaft.

Ca 1½ l bål

3/4 l jordgubbar
½ dl socker
1 flaska vitt vin
2 dl vermouth
2 flaskor fruktsoda
isbitar

Tips:
En variation är att byta ut vinet mot äppelsaft.
I stället för jordgubbar kan man lika gärna ta
hallon, vinbär eller bitar av melon. Gurkskivor
passar också bra i en sommarbål.


Rensa och skölj jordgubbarna och skär dem i skivor (små bär kan vara hela). Lägg dem i en stor glasskål och strö över sockret. Häll på vin och vermouth och ställ det hela i kylskåp minst 1 timme.

Tillsätt iskall fruktsoda och isbitar strax innan drycken ska serveras.

Tid för tillagning: Ca 15 minuter +
minst 1 timme för drycken att stå kallt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar