FÄRSPASTEJ MED TOMATER
Leverpastej i köttfärsen blir mycket gott och ger en extra kryddning åt rätten.
4 portioner
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1 dl vatten
150 g leverpastej
400 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
smör eller margarin
4 tomater
salt, vitpeppar
Gott att äta till:
Kokt potatis och sallad.
Blanda ströbröd, grädde och vatten. Låt blandningen svälla ca 10 minuter.
Hacka leverpastejen och blanda den med färsen, ägg och salt. Tillsätt ströbrödsblandningen och arbeta färsen smidig. Forma färsen till en längd på smort ugnssäkert fat. Strö över litet ströbröd och lägg på några smörklickar.
Grädda i ugn vid 200° ca 25 minuter. Ta ut fatet och lägg på tomaterna skurna i halvor. Strö litet salt och peppar på tomaterna. Sätt in fatet i ugnen och grädda ytterligare ca 10 minuter.
Tid för tillagning: Ca 50 minuter varav
ca 35 minuter i ugnen.
Leverpastej i köttfärsen blir mycket gott och ger en extra kryddning åt rätten.
4 portioner
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1 dl vatten
150 g leverpastej
400 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
smör eller margarin
4 tomater
salt, vitpeppar
Gott att äta till:
Kokt potatis och sallad.
Blanda ströbröd, grädde och vatten. Låt blandningen svälla ca 10 minuter.
Hacka leverpastejen och blanda den med färsen, ägg och salt. Tillsätt ströbrödsblandningen och arbeta färsen smidig. Forma färsen till en längd på smort ugnssäkert fat. Strö över litet ströbröd och lägg på några smörklickar.
Grädda i ugn vid 200° ca 25 minuter. Ta ut fatet och lägg på tomaterna skurna i halvor. Strö litet salt och peppar på tomaterna. Sätt in fatet i ugnen och grädda ytterligare ca 10 minuter.
Tid för tillagning: Ca 50 minuter varav
ca 35 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar