tisdag 13 maj 2014

Snabblagad krusbärsefterrätt

SNABBLAGAD KRUSBÄRSEFTERRÄTT

Ibland vill man komplettera en lättare måltid med en efterrätt. Men det är inte alltid man tycker att man har tid. Här är tips på en god efterrätt som man gör i ordning på nolltid. Den sköter sig sedan själv i ugnen tills den är färdig.

4 portioner

200 g grahams- eller havrekex
smör eller margarin till formen
1 msk potatismjöl
500 g kompott eller sylt av krusbär
3 äggvitor
2 msk socker
2 msk citronsaft

Tips:
Samma lättlagade efterrätt kan man
göra på t ex rabarber- eller körsbärs-
kompott.

Gott att äta till:
Vaniljglass.


Skär en del av kexen mitt itu. Ställ dem mot kanten i en smord, ugnssäker form och täck botten med resten av kexen. Rör ned potatismjölet i kompotten eller sylten. Häll denna över kexen i formen. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt socker och citronsaft. Bred skummet över krusbären i formen.

Grädda i ugn vid 200° ca 20 minuter eller tills rätten fått vacker färg och allt blivit genomvarmt.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter, varav
ca 20 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar