SNABBA KORVPANNAN
Det är inte alltid så lätt att variera vardagsmaten. Den ska vara både snabblagad och billig, men också näringsvettig. Korvrecept får vi aldrig för många av.
4 portioner
300 g rökt korv, t ex Sörgårds-
eller Femmarkerkorv
4 - 6 kokta kalla potatisar
1 purjolök
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk timjan
4 ägg
4 msk vatten
3 dl riven ost
Gott att äta till:
Tomatsallad.
Tips:
I stället för purjolök kan man
använda en stor gul lök.
Dra skinnet av korven. Skala potatisarna och skär korv och potatis i tärningar. Skölj och ansa purjolöken och strimla den fint. Stek korv och potatis i litet matfett i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och krydda med salt, peppar och timjan.
Vispa upp äggen med vattnet. Häll äggblandningen över korv, potatis och purjo. Strö över den rivna osten. Låt rätten småputtra på svag värme under lock ca 8 minuter. Den är färdig när äggen stelnat.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
Det är inte alltid så lätt att variera vardagsmaten. Den ska vara både snabblagad och billig, men också näringsvettig. Korvrecept får vi aldrig för många av.
4 portioner
300 g rökt korv, t ex Sörgårds-
eller Femmarkerkorv
4 - 6 kokta kalla potatisar
1 purjolök
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk timjan
4 ägg
4 msk vatten
3 dl riven ost
Gott att äta till:
Tomatsallad.
Tips:
I stället för purjolök kan man
använda en stor gul lök.
Dra skinnet av korven. Skala potatisarna och skär korv och potatis i tärningar. Skölj och ansa purjolöken och strimla den fint. Stek korv och potatis i litet matfett i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och krydda med salt, peppar och timjan.
Vispa upp äggen med vattnet. Häll äggblandningen över korv, potatis och purjo. Strö över den rivna osten. Låt rätten småputtra på svag värme under lock ca 8 minuter. Den är färdig när äggen stelnat.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar