onsdag 7 maj 2014

Fylld köttfärskaka

FYLLD KÖTTFÄRSKAKA

Köttfärs i olika former brukar de flesta gilla, inte minst barnen. Fyllningen av lök, paprika och persilja ger den här köttfärskakan en piffig och litet annorlunda smak.

4 portioner

3/4 dl ströbröd
3 dl mjölk
400 g blandfärs
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
2 finhackade gula lökar
1 hackad grön paprika
smör eller margarin
½ dl finklippt persilja
smör eller margarin till formen
ca 2 dl riven ost, t ex Herrgårds

Gott att äta till:
Potatismos och tomater.

Tips:
Om man vill kan man också tillsätta
finhackad rökt skinka i fyllningen.


Blanda ströbrödet med ca 2 dl av mjölken och låt det svälla ca 10 minuter. Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt ströbrödsblandningen, ägget och resten av mjölken. Arbeta färsen smidig. Den ska vara ganska lös.

Gör i ordning fyllningen. Fräs löken och paprikan i litet matfett och tillsätt persiljan. Bred ut hälften av färsen i en smord, ugnssäker form. Lägg på fyllningen och bred över resten av färsen. Strö på riven ost. Grädda i ugn vid 200° 30 - 40 minuter.

Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav 30 - 40 minuter i ugnen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar