onsdag 7 maj 2014

Fräsch vintersallad

FRÄSCH VINTERSALLAD

Grönsaker bör vi inte försumma att servera varje dag. Här är en sallad som passar särskilt bra vintertid. Den är god tillsammans med kött- och korvrätter eller stekt fisk.

4 portioner

1 stånd salladskål, ca 600 g
1 grön paprika
2 gula lökar
1 - 2 apelsiner
2 msk apelsinjuice
2 msk vinäger
2 msk matolja
2 msk vatten
½ tsk salt
1 krm svartpeppar


Skölj och ansa salladskålen. Låt den rinna av ordentligt och strimla den. Skölj och dela paprikan. Ta noga bort alla kärnor. Strimla paprikan fint. Skala och hacka lökarna.

Skala apelsinen och ta noga bort den vita hinnan. Skär apelsinen i tunna skivor. Blanda alla ingredienserna i en skål. Rör samman apelsinjuice, vinäger, olja, vatten, salt och peppar. Häll såsen över salladen och låt den stå kallt och dra ca 2 timmar.

Tid för tillagning: Ca 20 minuter +
ca 2 timmar att stå kallt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar