onsdag 7 maj 2014

Marinerad lever

MARINERAD LEVER

Att marinera lever ger både god smak och fin konsistens åt framför allt svinlever. Stek aldrig lever för länge - den bör vara lätt rosa inuti, då är den saftigare.

4 - 5 portioner

600 g svin- eller kalvlever
3 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin

Marinad:
5 msk matolja
5 msk citronsaft
1½ tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 - 2 msk chilisås
1 liten finhackad gul lök

Gott att äta till:
Hyvlad pepparrot och stekt potatis
överströdd med hackad persilja.
Äppel- och morotssallad.


Blanda samman ingredienserna till marinaden. Skölj levern, skär den i skivor och ta bort ev senor och hinnor. Lägg leverskivorna i marinaden och låt dem ligga ca 1 timme. Vänd dem några gånger under tiden.

Ta upp levern och låt den rinna av. Vänd skivorna i mjölet. Bryn matfettet i en stekpanna, lägg i leverskivorna och stek dem 2 - 3 minuter på varje sida, allt efter önskan. Låt dem inte steka för länge, då blir de hårda.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ marineringstid ca 1 timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar